Gostovanje Spletne strani
Vrh arrow Pomoč arrow SSL arrow SSL podrobno
SLOhosting - gostovanje spletnih strani | nedelja, 28 februar 2021
viagra online canadian drugs antibiotics antibiotics from canada
Meni
 Vrh
 Predstavitev
 Zadnje Novice
 Gostovanje
 Registracija domen
 Web konstruktor - izdelava spletnih strani
 Nadaljnja prodaja
 Virtualni strežnik VPS
 Najem strežnika
 Pomoč
 Forum
 Povezave
 Kontakt

Prijava
Email

Geslo

Zapomni si me
Ste pozabili geslo?

Statistika
OS: Linux c
PHP: 5.2
MySQL: 5
Cas: 10:24
Uporabnikov: 4238
Obiskov: 4437566
Novic: 68
Povezav: 10

Online
Trenutno: 194 gosti na strani

 
 
 
SSL podrobno   PDF  Natisni  E-mail 
SSL
SSL je kratica za Secure Sockets Layer. SSL protokol je izdelal Netscape in ga podpirajo vsi popularni brskalniki kot so Internet Explorer, Netscape, AOL and Opera. Da bi deloval SSL, mora Agencija za izdajo certifikatov izdati SSl certifikat. Ta pa mora biti nameščen na spletni strežnik.

Podatki, ki se pošiljajo preko SSL so zaščiteni z enkripcijo, mehanizmom ki preprečuje prisluškovanje in vdor. SSL prinaša zaupanje med prodajalcem in kupcem, da podatki (številke kreditnih kartic) ki so poslani, so zavarovani in nedostopni tretjim osebam.

Kupi oz. uporabniki, lahko takoj opazijo kdaj se začne njihova SSL seja, saj se v brskalniku pojavi ikona (ključavnica) in naslovna vrstica se spremeni iz http v https, ki ponazarja da je komuniciranje med uporabnikom in prodajalcem varno in zaščiteno.

--------------------------------------

TLS
TLS je kratica za Transport Layer Security. TLS protokol je namenjen kot naslednik SSL protokola za en dan. Ta protokol uporabljajo nekater organizacije namesto SSL.

--------------------------------------

https
Brkslaniki se lahko povezujejo preko http ali https. Povezovanje preko https, ponazarja spremeneja naslovna vrstiva https:// ki je pred imenom domene ali URL in pove,da strežnik vsebuje SSL certifikat in da bo povezava med vami in strežnikom zaščitena.

--------------------------------------

128 bit SSL
128 bit SSL je močna SSL varnost. 128 bitov pomeni uporabnikom da je velikost kriptiranega ključa uporabljena za zaščito podatkov ki se prenašajo med strežnikom in brskalnikom 128 bitov. Ker je velikost 128 bitnega ključa velika je za računalnik neizvedljivo razvozlati.

Večina spletnih strežnikov in spletnih brskalnikov podpirae 128 bitni SSL.

--------------------------------------

CSR
CSR je kratica za Certificate Signing Request ali zahtevek za podpis certifikata. Kadar kupujete SSL certifikat, morate najprej izvesti ta zahtevek za podpis na vašem strežniku. Spletnem strežniku bost emorali podati nekaj podatko vo vaši domeni in o vašem podkjetju. Kasneje vam bo izdelal CSR kodo ki jo morate priložiti pri naročanju SSL certifikata.

--------------------------------------

SSL Key
SSL Key, je znan kot Privaten Ključ, in je varnostni ključ ki je povezan z vašim SSL certifikatom in mora biti shranjen varno. Kadar izdelate CSR, bo vaš spletni strežnik izdelal SSL Key. Ko prejmete svoj SSL certifikat, ga boste morali namestiti na speletni strežnik - kateri uspešno poveže SSL certifikat z SSL ključem.

Če nimate, ali ste izgubili SSL Key ali SSL certifikat, potem ne boste morgli več uporabljati SSL na vašem strežniku.

--------------------------------------

SSL Port / https Port
Port je "mesto povezave" kjer se brskalnik poveže z strežnikom. SSL port ali https port je port ki je pripisan na strežniku za SSL promet. Standarna šteilka tega porta je 443. Standardni port ki se uporablja za navaden http promet pa je na številki 80.


 
   
     

 
Gostovanje Spletne strani
TELESPLET d.o.o. © 2000 - 2012 All rights reserved.
SLOhosting.com gostovanje spletnih strani